Începând cu data de 26 mai 2020, Pestera Ialomitei îsi va relua programul de vizitare!
           Programul de vizitare este de Luni pâna Duminica, de la 9:00 - 13:00 si de la 14:00 - 18:00.
           În intervalul orar 13:00-14:00 se va realiza igienizarea spatiului expozitional.
Vizitarea este conditionata de respectarea urmatoarelor reguli pentru protectia turistilor si a angajatilor:
- la intrare se va efectua un triaj observational si nu se va permite accesul persoanelor care prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree);
         - purtarea mastii care sa acopere nasul si gura este obligatorie atât pentru vizitatori, cât si pentru personalul angajat.  De asemenea, se va verifica temperatura vizitatorilor, iar persoanele care refuza aceste masuri nu le va fi permis accesul.
         - vizitatorii îsi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe baza de alcool care va fi pus la dispozitie la intrare;
         - vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de 3 persoane, cu exceptia familiilor care au doi sau mai multi copii;
         - accesul grupurilor (maximum 3 persoane) se face la un interval de 5 minute;
         - accesul se face cu respectarea de catre participanti a distan?arii fizice de minimum 2 m, iar vizitatorii sunt sfatuiti sa respecte instructiunile personalului.
Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual si progresiv.
         În perioada starii de alerta sunt restrictionate grupurile de vizitatori,  tururile ghidate si organizarea de evenimente culturale cu participarea publicului, de tipul: vernisaje, lansari de carte, proiectii de filme documentare, etc.
        Va asteptam cu drag si va rugam sa respectati regulile pentru protectia dumneavoastra!

Având în vedere contextul riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și ca urmare a deciziei Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă comunică faptul că suspenda vizitarea Peșterii Ialomiței până la 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii.

Totodată vă reamintim că și celelalte muzee şi casele memoriale aflate în administrarea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte și anume:Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Casa Atelier“Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Muzeul ”Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gabriel Popescu”din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia "Metamorfozele unuiloc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri "Ferdinand I" la spaţiul profan alprocesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România",Muzeul Etnografic "Prof. Dumitru Ulieru" Pietroşiţa, sunt #închise.
Vă mulţumim pentru înţelegere!


Biroul Relaţii Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că pentru  aşternerea de mixturi asfaltice la obiectivul ,,Drum de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga”, se închide circulaţia rutieră pe sectorul menţionat, în perioada 24 – 26.09.2019.

Pentru accesul în Platoul Padina-Peştera, se va utiliza traseul DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci – Padina – Peştera, sector pe care sunt în desfăşurare, lucrări de întreţinere a părţii carosabile pietruite.

Prin grija constructorului, se va asigura dirijarea circulaţiei în punctele Cota 1000 Moroeni – intrare DJ 713 şi Zănoaga – intersecţie DJ 713 cu DJ 714.

În vederea realizării, în condiţii de siguranţă, a aşternerii de mixturi asfaltice la obiectivul mai sus-menţionat, recomandăm participanţilor la trafic respectarea restricţiilor de circulaţie cu menţiunea că acestea se vor ridica în cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile.

 

Informatii preluate de pe situl CJD

Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte anunţă trecerea la programul de iarnă pentru obiectivul turistic “Peștera Ialomiței”.

Din 1 octombrie 2019, Peştera Ialomiţei îşi modifica programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 - 17:00, zilele de vizitare rămânând aceleași, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:00. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Numele acesteia vine de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă din circul glaciar numit Obârşia Ialomiţei, situată sub Vârful Găvanele (2.479 m), aflat la 600 m de Vârful Omu şi la o distanţă mai mică de Vârful Ocolit, numit şi Bucura Dumbravă.

Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini, călugării, care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii. Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis să încreştineze populațiile de la Nord de Dunăre.

Peştera Ialomiţei are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 480 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Temperatura în peşteră oscilează între 5 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

În perioada 28-31 iulie 2016, la 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, are loc cea de-a 7-a ediţie a festivalului montan al verii “PADINA FEST”. Nici în acest an nu vor lipsi îndrăgite trupe de rock şi electro, Filarmonica Muntenia, activitățile sportive montane.

       EVENIMENTE                            CAZARE

                logo retina